07 Mart 2024

İletişim Zirvesi Usta İsimleri Ağırladı

Güngören Belediyesi Düşünce Okulu ve Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü tarafından 'Yeni Başlayanlar İçin İletişim Zirvesi' düzenlendi. Güngören Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, dijital kimlik, yeni medya ve popüler kültür, dijital vatandaşlığın anahtarları, yeni medya ve etik, web 1’den web 2’ye, sosyal medya platformları ve dijital iletişim, TV programlarında işleyiş ve habercilik gibi konular masaya yatırıldı. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği zirvede, gençler sosyal medya ve geleneksel medya arasında yaşanan mücadeledeki son gelişmeleri de birinci ağızlardan öğrendi. Ayrıca kriz anında doğru iletişim teknikleri konusunda en iyi cevabı veren öğrencilere de hediye çeki verildi.

COŞKUN ARAL DA ZİRVEYE KATILDI

Basın fotoğrafçısı Coşkun Aral, zirve kapsamında habercilik üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Mesleğe nasıl başladığını, İstanbul’a nasıl geldiğini, çektiği fotoğrafların ulusal ve uluslararası medyada nasıl ses getirdiğini ve gazeteciliğin ahlak anlayışı üzerine deneyimlerini paylaştı. Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Semra Çetinkaya, Tülay Sinör ile Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gamze Gezginci ise katılımcılara yeni medya ve iletişim konularında önemli bilgiler sundu.

ACUN MEDYA EKİBİ DE ZİRVEDE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü Başkanı Emir Akar, yeni medya konusunda öğrencilerle deneyimlerini paylaşırken; Acun Medya tanıtım yönetmeni İlker Pakkan, tanıtım müdürü Onural Efe Bozkurt ve yönetmen Yaşar Mahmutoğlu, TV programcılığı üzerine değerli bilgiler aktardı. Programın sonunda katılımcılar, yeni medya deneyim alanında muhabirlik ve haber yazımı üzerine interaktif atölye çalışmalarına katılarak, uygulamalı deneyim kazandı. Katılımcılara program sonunda Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir tarafından plaket verildi.

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et