30 Mayıs 2023

Çevre Dostu Atık İlaç Projesi Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Güngören Belediyesi, çevre koruma ve kontrol müdürlüğü bünyesinde yürütülen sıfır atık projesi kapsamında atık ilaçları toplayarak çevreyi koruma çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje çerçevesinde gönüllü eczanelerde toplanan tarihi geçmiş atık ilaçlar ise ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. İstanbul Eczacı Odası ile Güngören Belediyesi arasındaki iş birliğiyle gerçekleştirilen bu proje, çevre dostu bir yaklaşım sergileyerek hem sağlık hem de ekonomik açıdan olumlu sonuçlar doğuruyor.

ATIK İLAÇLAR GÖNÜLLÜ ECZANELERDE TOPLANIYOR

Güngören Belediyesi'nin çevre koruma ve kontrol müdürlüğü tarafından yürütülen sıfır atık projesi, atık ilaçların doğru bir şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi amacını taşıyor. Projeye katılan gönüllü eczaneler, tarihi geçmiş ve kullanılmamış ilaçları özel olarak belirlenen noktalara teslim ediyor. Bu sayede, çevreye zarar verme potansiyeli olan atık ilaçların doğaya karışması engelleniyor ve çevre kirliliği önlenmiş oluyor. Öte yandan projenin sadece çevre korumasına değil, aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli katkıları bulunuyor. Toplanan atık ilaçlar, özel olarak yetkilendirilmiş geri dönüşüm şirketleri tarafından işlenerek yeniden kullanıma kazandırılıyor veya bertaraf ediliyor. Bu süreçte elde edilen geri dönüşümler ve değerlendirilebilir materyaller ise ekonomiye katkı sağlıyor.