22 Mayıs 2023

E-Sporda Güngören’in Bileği Bükülmüyor

Türkiye’deki pazar büyüklüğü 1.2 milyar dolara ulaşan e-spor, 50 milyona yaklaşan izleyiciye ulaşmış durumda. Özellikle 13-26 yaş grubunun ilgilendiği e-spora Güngören Belediyesi büyük yatırımlar yapıyor. Son 3 yılda 4 hafta süren PUBG mobile ve 45.000 RP & Kupa Madalyalı League Of Legends turnuvaları düzenleyen Güngören Belediyesi son olarak FIFA 2023 turnuvası organize etti.

360 YARIŞMACI TER DÖKTÜ

Güngören Belediyesi & WTree Games Ortaklaşa gerçekleştirdiği FIFA 2023 Turnuvası’nın sunuculuğunu Kobemir yaptı. Turnuvada birinciliği göğüsleyen Real Dadiridat takımı PS5 ve kupanın sahibi oldu. İkinciye 5 bin TL, üçüncüye de 3 bin TL para ödülü dağıtıldığı turnuvada 180 takımda toplam 360 yarışmacı tek döktü. Turnuvanın açılış maçını ise Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir yaptı.

GENÇLERE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Bünyamin Demir, “Gençler arasında popülerlik kazanan e-spor turnuvalarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Güngören Belediyesi olarak, gençlere yönelik E-spor turnuvaları, etkinlikler veya eğitim programları düzenliyoruz. E-spor gençlerin sosyal etkileşim ve takım çalışması gibi yönlerini geliştiriyor. Alt-tab Kuluçka merkezi, Derslik Gençosman, öğrenci istasyonları, yüzme havuzları ve bilgi evlerimiz ile gençlere yönelik onlarca yatırımımız var. Ve bunlara yenilerini de ekleyeceğiz. Gençlerin sevdiği ne varsa bizler de oradayız. Onlar için çalışmaya devam ediyoruz. Güzel bir aktivite oldu. Katılan genç arkadaşlarımıza bizler de teşekkür ederiz. E-spora ve gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

E-SPOR NEDİR?

Elektronik sporların kısaltması olan E-spor, video oyunlarının rekabetçi bir şekilde oynandığı bir etkinlik ve spor dalı. Bireysel ya da takım olarak yarışma imkânı bulunan organizasyonda League of Legends Dünya Şampiyonası, The International, Intel Extreme, Evolution Championship Series, FIFA, PUBG gibi turnuvalar düzenleniyor. Siberatlet adı verilen e-spor oyuncuları arasından en başarılı olan takım ya da birey turnuvanın kazananı olup büyük ödülü alıyor.

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et