23 Şubat 2024

GÜNAK ile Afet Anında da Güngören Yanında

Güngören Belediyesi, deprem, sel, yangın gibi acil durumlarda halkın güvenliğini sağlamak amacıyla Güngören Arama ve Kurtarma (GÜNAK) birimini faaliyete geçirdi. Toplamda 60 personel, 30 arama kurtarma ekibi ve teknik-lojistik destek ekipmanlarıyla donatılan GÜNAK, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahale için sürekli olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

AFAD TEMATİK ARAMA KURTARMA TATBİKATINA KATILDILAR

GÜNAK ekipleri, geçtiğimiz gün İstanbul’daki bütün arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen AFAD Tematik Arama ve Kurtarma Tatbikatına katıldı. Tatbikatta, sismik yeraltı ses dinleme, Drone kullanımı, K-9 köpeklerinin arama kurtarmadaki önemi ve ekip halinde arazide kaybolan şahsı arama çalışmaları yer aldı. Uygulamalı olarak gerçekleşen eğitimlerde farklı kurumların uyum halinde tematik çalışması sağlandı.

DEPREMDE PEK ÇOK VATANDAŞIMIZI KURTARDI

AFAD koordinasyonunda düzenlenen eğitim ve arama kurtarma çalışmalarına katılan GÜNAK, 6-7 Şubat tarihlerinde ülkemizi etkileyen depremlerde önemli bir rol üstlendi. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma operasyonlarıyla birçok kişinin hayatını kurtardı. Kastamonu ilini vuran sel felaketinde de GÜNAK ekipleri aktif olarak görev aldı ve bölgedeki afetzedelere yardım sağladı.

HER AN HER FELAKETE KARŞI TEYAKKUZ HALİNDE

GÜNAK ekibi, her türlü felakete karşı sürekli teyakkuz halinde bulunmak için düzenli olarak eğitim alıyor. AFAD koordinasyonunda gerçekleşen teknik uyum ekip çalışmalarına katılan personel, afet anında koordinasyonu ve hızlı müdahale yeteneklerini artırıyor. Güngören Belediyesi, personelinin becerilerini geliştirmek adına TOBİM'de bulunan eğitim merkezinde Kentsel Arama ve Kurtarma Eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimlerle birlikte, GÜNAK personeli her zaman en son teknik bilgi ve becerilere sahip olarak acil durumlara müdahale edebilecek donanıma sahip oluyor. GÜNAK birimi, Güngören Belediyesi'nin öncülüğünde, afet durumlarında halkın güvenliğini sağlama ve enkaz altında kalanları kurtarma konusundaki kararlılık ve etkinliği ile öne çıkıyor.

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et