25 Mayıs 2023

Güngören Belediyesi Sivrisinekle Mücadele Çalışmalarına Hız Verdi

Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, halk sağlığını korumak ve sivrisineklerin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla ilçede yoğun bir mücadele çalışması yürütüyor. Kış, ilkbahar ve yaz aylarında sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak için başlatılan çalışmalar, 11 mahalle, 754 sokak ve caddede aralıksız sürüyor.

DÜZENLİ OLARAK ÖNLEYİCİ VE KONTROL FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR

Sivrisinekler, sağlık açısından önemli bir sorun oluşturabilir ve özellikle yaz aylarında popülasyonları artar. Bu nedenle, Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, etkin bir sivrisinek mücadelesi stratejisi geliştirmiş ve ilçe genelinde düzenli olarak önleyici ve kontrol edici faaliyetler gerçekleştiriyor. İlk olarak, ekipler, sivrisineklerin üreme alanlarını belirlemek için detaylı bir saha araştırması yapmakta. Bu araştırma sonucunda, su birikintileri, kanalizasyon sistemleri, boş araziler ve atıl su birikintileri gibi potansiyel üreme alanları tespit edilmekte. Daha sonra, bu alanlarda larvasitlerin kullanımıyla sivrisinek larvalarının gelişimi engellenmekte.

ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER KULLANILIYOR

Ayrıca, ilçe genelindeki parklar, yeşil alanlar ve açık hava oturma alanları gibi halkın sık kullandığı bölgelerde düzenli olarak ilaçlama faaliyetleri gerçekleştirilmekte. Uygun ilaçlama yöntemleri kullanılarak sivrisinek popülasyonu kontrol altına alınmakta. Bu ilaçlamalar, uzman veteriner hekimler tarafından yapılmakta olup, halk sağlığına zarar vermemek adına güvenli ve çevre dostu ürünler tercih edilmektedir. Güngören Belediyesi, sivrisinekle mücadele çalışmalarının etkinliğini artırmak için aynı zamanda halkı bilinçlendirme çalışmaları da yürütmekte. Broşürler, afişler ve sosyal medya gibi çeşitli iletişim araçları kullanılarak halka sivrisinekle mücadele konusunda bilgilendirme yapılmakta. Vatandaşlar, sivrisineklerin üreme alanlarına dikkat etmeye, su birikintilerini önlemeye ve bireysel korunma yöntemlerini uygulamaya teşvik edilmekte.