12 Mart 2024

Güngören’de Ramazan Bir Başka Güzel

Güngören Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ı coşkuyla karşılamak ve bu özel ayı vatandaşlara unutulmaz kılmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Aliya İzzet Begoviç ve 15 Temmuz Parkı ile Güneştepe Millet Bahçesi'nde kurulan iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca hep birlikte iftar açılıyor. Merter Etkinlik Alanı ise bu mübarek ayın atmosferini doya doya yaşamak isteyenler için özel ışıklarla dekore edildi. Alanda, Geleneksel Sahne Etkinlikleri, Hacıvat ve Karagöz Gösterisi, Orta Oyunu, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Onur'un Taksisi ile Ramazan Sahnesi, Gönül Sohbetleri ve İlahi Konserleri gibi çeşitli etkinliklerle Ramazan dolu dolu yaşanıyor.

ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ DÜZENLENİYOR

Çocuklar için düzenlenen bilim şovları ve özel oyun alanları, gençlerin ve çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor. Ayrıca yetişkinler için kurulan geleneksel Ramazan pazarı, ziyaretçilere ramazan ayını en güzel şekilde yaşama imkanı sunuyor. Ramazan pazarında, tatlıdan, çiğ köfteye, dondurmadan kumpire, bozadan kahveye kadar pek çok geleneksel ürün bulunuyor. Ayrıca ilçe genelinde kurulan ring seferleriyle vatandaşlar Merter Etkinlik Alanı’na ücretsiz ulaşabiliyor. Ring seferleri Merkez Mahallesi Fetih Cami, Kale Center AVM önü, Mareşal Çakmak Mahallesi Posta Caddesi ile Kınalı Caddesi birleşimi, 15 Temmuz Parkı, Güneştepe Mahallesi Güneştepe Millet Bahçesi, İlgi Hastanesi önü, Gençosman Mahallesi Bağcılar Devlet Hastanesi Ek Bina, Hanımeli Konağı önü ve Tozkoparan Mahallesi Şair Ahmet Kutsi Tecer Caddesi ile TOBİM önünden yapılıyor.

MİLLİ VE MANEVİ HİSSİYATI ÖN PALANA ÇIKARMAYA ÇALIŞTIK

Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı münasebetiyle kültür-sanat etkinliklerimizde bu ay milli-manevi hissiyatımızı ve Ramazan ayının ruhani iklimini öne çıkarmaya çalıştık. Ramazan, oruç ibadeti ile birlikte Allah’a olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, bütün İslam aleminin yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile içten içe ruhani bir arınma sürecine girdiği mübarek bir aydır. Kalplerin yumuşayıp, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştiği bu rahmet dolu günlerin Güngören’imize huzur ve hayır getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

RAMAZAN ETKİNLİK TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et