18 Mart 2024

Tozkoparan 2’nci Etap ve Şişecam Evleri Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Güngören Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğinde tamamlanan daireleri hak sahiplerine teslim etmeye devam ediyor. Daha önce Tozkoparan 1’inci Etap Hak Sahipleri yeni yuvalarına kavuşmuştu. Bu seferde Tozkoparan 2’nci Etap ve Şişecam Evleri Hak Sahiplerine Teslim edildi. Hak sahipleri için, Güngören'de ‘Tozkoparan 2'nci Etap ve Şişecam Evleri Anahtar Teslim Töreni’ gerçekleşti. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

İSTANBUL’UMUZ İLE İLGİLİ BÜYÜK BİR PROJE HAZIRLADIK

Törende konuşan Bakan, Özhaseki, anahtarlarını teslim alan hak sahiplerinin evlerinde huzurla oturmalarını diledi. Kentsel dönüşümün bakanlık, belediye ve vatandaş olmak üzere 3 ayağı olduğuna işaret eden Özhaseki, bu üç ayağın da yerli yerinde ve doğru işler yaptığında bir sonuç elde edilebileceğini, aksi olursa sıkıntıya düşebileceklerini söyledi. Depreme dirençli evlerin ve iş yerlerinin inşa edilmesi gerektiğine dikkati çeken Özhaseki, "İstanbul'umuzla ilgili büyük bir proje hazırladık; İstanbul'u Depreme Hazırlama projesi. Orta vadeli bütçeye de çok büyük bir rakam koydurduk. O projeyi bundan 2 ay kadar önce Sayın Cumhurbaşkanı'mıza açıkladık" diye konuştu.

TOZKOPARAN’DA 270, ŞİŞECAM DA 300 KONUTU TESLİM ETTİK

Güngören'de yapım aşaması tamamlanan iki projemizi hayata geçirdiklerini söyleyen Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir ise, “Tozkoparan ikinci etap projemizde 270 konut ve 10 iş yeri tamamladık. Şişecam projemizde ise 300 konut ve 10 iş yerini vatandaşlarımıza teslim ettik. İki kentsel dönüşüm projemizin de ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 31 Mart’ı itibari ile sadece ilçemizde değil İstanbul’da da yeni kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçeceğini hep birlikte şahit olacağız. Her zaman olduğu gibi anahtar teslimi sürecinde de bizleri yalnız bırakmayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye katılımlarından ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Güngörenimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SEMT KÜLTÜRÜ TOZKOPARAN’DA YAŞAYACAK

Törenin ardından hak sahiplerine anahtarları tek tek teslim edildi. Tozkoparan’ın semt kültürünü yaşatmaya devam edecek, yatay mimari anlayışıyla hazırlanan Tozkoparan Kentsel Dönüşüm (2. Etap) çalışması tamamlanmış oldu. Proje sayesinde özlemle beklenen yerinde ve yeşil dönüşüm hayaline ikinci adım atılmış oldu. Huzurlu ve yaşanabilir Yeni Tozkoparan için. 3. Etap Kentsel Dönüşüm çalışması ise devam ediyor.

TOZKOPARAN 2’NCİ ETAP PROJE BİLGİLERİ

Proje Alanı: 55.000 m²

Blok Sayısı: 9 Adet

Daire Tipleri: 2+1 / 3+1

Daire Sayısı: 270 Adet

Ticari Alan: 10 Adet

Otopark Kapasitesi: 301 Adet

Sosyal Tesis: 400 m²

Donatı Alanı: 8.000 m²

Çocuk Oyun Alanı: 150 m²

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et