17 Ocak 2024

Güngören’de Matematik Zirvesi

Güngören Belediyesi Dil Okulu tarafından, yeni başlayanlar için matematik zirvesi gerçekleştirildi. Güngören Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen zirveye çok sayıda kişi katıldı. Zirve kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kamacı, "Doğayla Konuşmayı Öğrenmek" başlıklı konuşmasıyla doğanın matematikle ilişkisini ele aldı. Doç. Dr. Baha Zafer ise "Matematikçe Konuşmak" başlıklı sunumuyla matematik dilinin önemine vurgu yaptı. Matematik öğretmeni Hatice Kübra Kahveci ise "Anket Sonuçlarının Yorumlanması" konusunda gençlere matematikle ilgili yöneltilen sorulara verilen cevapları yorumladı. Etkinlik, matematiğin günlük hayattaki uygulamalarını anlamak, doğayla olan bağlantısını keşfetmek ve anket sonuçlarını doğru bir şekilde yorumlamak isteyenlere yönelik bilgilendirici bir platform sundu. 

MATEMATİĞİN BÜYÜLEYİCİ DÜNYASINI KEŞFETTİK

Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, “Yeni başlayanlar için matematik zirvesi panelimiz alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler, matematiğin felsefesini ele aldı. Evrenin dili olarak matematik, günlük yaşamda matematik ve matematik keşif midir yoksa icat mı gibi konularda konuşmalar fikir açıcı yeni yollara kapı araladı. Bu önemli etkinlikte bir araya gelerek, matematiğin büyüleyici dünyasını keşfettik” dedi.

"Kabul Et"e tıklayarak; sitede gezinmeyi geliştirmek, site kullanımını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmemize yardımcı olmak için cihazınızda çerezlerin saklanmasını kabul etmiş olursunuz.

ReddetKabul Et